【きな粉ラドゥ】

粉もの大豆・豆腐類

chico

きな粉ラドゥ

材料

  • Ghee ギー50g-60g
  • Kinako(roasted soybeans powder) きな粉100g
  • Sugarpowder 粉砂糖100g
  • Cardamon powder カルダモンパウダー 1/2 tsp 小さじ1/2(optionオプション)

作り方

  1. Heat a pan and add ghee. Roast kinako with a low flame.
    鍋を火にかけてギーを加える。ギーが溶けたらきな粉を混ぜて焦がさないように炒める。
  2. When ghee is releasing, switch off the flame and take it in a bowl. Let it cool.
    ギーが滲むようになったら火から下ろしてボウルにとって冷ます。
  3. When it becomes cool down completely, add sugar powder and cardamon powder (option). Mix well.
    十分にクールダウンしたら粉砂糖とカルダモンパウダー(オプション)を加えて全体を混ぜる。
  4. Start making nicely round shape.
    お団子のように丸めて成形する。

    【ポイント】
    ○Roast until ghee is releasing so that apply some more/less ghee (see photo).
    炒めあがると写真のようにギーが滲んでドロっとした感じになります。使用するきな粉の質によって必要なギーの量を加減してください。
    ○Cool down completely before adding sugar powder.
    粉砂糖を混ぜる前には十分冷やして下さい。熱いままだと砂糖が溶けて成形できません。

✳︎詳細はこちらをご覧ください(記事元)https://www.instagram.com/p/B_TOop1gF-e/