【じゃがいも入りペペロンチーノ】
坂本 健(チェンチ)
材料
- じゃがいも小さめ1個
- ニンニク一片
- スパゲティ100g
- 鷹の爪小1本
- 粉チーズ適量
- エキストラヴァージンオリーブオイル50g
- 1 small potato, 1 clove of garlic, 100g spaghetti, 1 small dried chilli, some ground parmesan cheese and 50g extra virgin olive oil
作り方
- ニンニクとヴァージンオイルを入れたフライパンを火にかける。
ニンニクが色付いたら、鷹の爪を入れて、パスタの茹で汁150ccを足す。 - 1の鍋にカットしたジャガイモを入れ、柔らかくなったら、ニンニク、鷹の爪とともに引き上げる。
- 2リットルに30gの塩を入れたお湯を沸かし、パスタを茹でる。
- 茹で上がったら、2の鍋に入れて、具材を戻し、水分を煮詰めていく。
- 水分が煮詰まり、ソースがジャガイモのデンプンでもったりしたら完成。
- 器に盛り付け、上から粉チーズをたっぷり振る。
とっても簡単ですので、おうちごはんで、試してみてください‼︎
- Fry garlic with olive oil in a frying pan. When garlic starts to colour, add chilli and add 150ml of boiling water for the spaghetti.
- Add potatoes into the pan and fry them until they are soft. Then take out the potatoes, garlic and chilli from the pan and put them aside in a bowl. *Leave the pan while you cook the spaghetti.
- Put a pot of 2l water with 30g of salt to boil, then cook the spaghetti.
- When it is nearly but not quite cooked, take the spaghetti out and throw them onto the pan you left at step 2 with the potatoes, garlic and chilli together. Put the pan back onto the heat and mix.
- It is done when the sauce is boiled down and thickened.
- Serve them onto a plate and sprinkle the parmesan cheese on top.
Please try this at home!
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