【じゃがいも入りペペロンチーノ】

麺類野菜,乳製品・チーズ,麺類・パスタ

坂本 健(チェンチ)

じゃがいも入りペペロンチーノ

材料

  • じゃがいも小さめ1個
  • ニンニク一片
  • スパゲティ100g
  • 鷹の爪小1本
  • 粉チーズ適量
  • エキストラヴァージンオリーブオイル50g
  • 1 small potato, 1 clove of garlic, 100g spaghetti, 1 small dried chilli, some ground parmesan cheese and 50g extra virgin olive oil

作り方

  1. ニンニクとヴァージンオイルを入れたフライパンを火にかける。
    ニンニクが色付いたら、鷹の爪を入れて、パスタの茹で汁150ccを足す。
  2. 1の鍋にカットしたジャガイモを入れ、柔らかくなったら、ニンニク、鷹の爪とともに引き上げる。
  3. 2リットルに30gの塩を入れたお湯を沸かし、パスタを茹でる。
  4. 茹で上がったら、2の鍋に入れて、具材を戻し、水分を煮詰めていく。
  5. 水分が煮詰まり、ソースがジャガイモのデンプンでもったりしたら完成。
  6. 器に盛り付け、上から粉チーズをたっぷり振る。

    とっても簡単ですので、おうちごはんで、試してみてください‼︎
  1. Fry garlic with olive oil in a frying pan. When garlic starts to colour, add chilli and add 150ml of boiling water for the spaghetti.
  2. Add potatoes into the pan and fry them until they are soft. Then take out the potatoes, garlic and chilli from the pan and put them aside in a bowl. *Leave the pan while you cook the spaghetti.
  3. Put a pot of 2l water with 30g of salt to boil, then cook the spaghetti.
  4. When it is nearly but not quite cooked, take the spaghetti out and throw them onto the pan you left at step 2 with the potatoes, garlic and chilli together. Put the pan back onto the heat and mix.
  5. It is done when the sauce is boiled down and thickened.
  6. Serve them onto a plate and sprinkle the parmesan cheese on top.

    Please try this at home!

✳︎詳細はこちらをご覧ください(記事元)
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